Monolayer

Poliamidowe termokurczliwe osłonki jednowarstwowe przeznaczone są do ogólnego stosowania w większości rodzajów wyrobów wędliniarskich. Cechą szczególną jest zwiększona elastyczność, umożliwiająca większe przepełnienie farszem.

* zastosowanie:

Do pakowania wyrobów kiełbasianych nie wędzonych, poddawanych obróbce termicznej:

  • kiełbasy i wyroby wędliniarskie: w postaci emulsji, np.: pasztetowa, metka, mielonka, szynka, polędwica, mortadela
  • wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie

* zalety:

  • barierowość na tlen
  • wytrzymałość mechaniczna
  • dobre przyleganie do masy mięsnej
  • szeroka gama kolorystyczna

* rozmiary:

  • kaliber [mm]: 32 - 120 - szerokość [mm]: 50 – 188

Sposoby konfekcjonowania:

RoleBatony marszczoneOsłonki gotowe do użyciaDruk nawierzchniowy