Multilayer

Opis produktu

Pięciowarstwowe osłonki barierowe termokurczliwe przeznaczone są do pakowania produktów wymagających długiego okresu przechowywania.

* zastosowanie:

Do produkcji kiełbas i innych produktów żywnościowych z przedłużonym okresem trwałości, poddawanych obróbce termicznej, takich jak:

  • nie wędzone kiełbasy i wyroby wędliniarskie:

w postaci emulsji składających się z kawałków mięsa oraz przypraw i innych dodatków, np.: pasztetowa, metka, mielonka, mortadela, szynka, polędwica

  • wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie
  • produkty zawierające duże ilości składników wodnych: zupy, sosy
  • serki topione: masy serowe nie dojrzewające.

* zalety

  • wysoka bariera na tlen i parę wodną
  • duża wytrzymałość mechaniczna
  • stabilność kalibru
  • wysoka elastyczność i termokurczliwość
  • dobre przyleganie do masy mięsnej
  • barierowość na promieniowanie UV
  • możliwość uzyskania większego przepełnienia

* rozmiary

  • kaliber [mm]: 32 - 120
  • szerokość [mm]: 50 – 188

Sposoby konfekcjonowania:

RoleBatony marszczoneOsłonki gotowe do użyciaDruk nawierzchniowy