Multilayer
Opis produktu
Pięciowarstwowe osłonki barierowe termokurczliwe przeznaczone są do pakowania produktów wymagających długiego okresu przechowywania.
* zastosowanie:
Do produkcji kiełbas i innych produktów żywnościowych z przedłużonym okresem trwałości, poddawanych obróbce termicznej, takich jak:
- nie wędzone kiełbasy i wyroby wędliniarskie:
w postaci emulsji składających się z kawałków mięsa oraz przypraw i innych dodatków, np.: pasztetowa, metka, mielonka, mortadela, szynka, polędwica
- wyroby garmażeryjne: salceson, kaszanka, wyroby w galarecie
- produkty zawierające duże ilości składników wodnych: zupy, sosy
- serki topione: masy serowe nie dojrzewające.
* zalety
- wysoka bariera na tlen i parę wodną
- duża wytrzymałość mechaniczna
- stabilność kalibru
- wysoka elastyczność i termokurczliwość
- dobre przyleganie do masy mięsnej
- barierowość na promieniowanie UV
- możliwość uzyskania większego przepełnienia
* rozmiary
- kaliber [mm]: 32 - 120
- szerokość [mm]: 50 – 188
Sposoby konfekcjonowania: